Aktuellt från TOOLS

Här samlar vi de senaste nyheterna från TOOLS, oavsett om det gäller Rally-SM, butiksnyheter, kampanjer eller nya produkter och tjänster.

Justerade priser från 1 februari

På grund av prisjusteringar från våra leverantörer justerar även vi våra priser från den 1 februari 2020.

8 av 10 arbetsplatser brister i hanteringen av farliga ämnen

Åtta av tio arbetsplatser har brister i hanteringen av kemikalier. Det visar en ny undersökning från Arbetsmiljöverket. Under insatsen har de dels inspekterat farliga kemikalier, men också kemiska risker som uppstår i verksamheten. Exempel på sådana är bland annat svetsrök, slipdamm, mjöldamm eller kvartsdamm.

Nu kommer vintern - är du redo?

Har vintern kommit till din del av landet ännu? Om den inte har gjort vågar vi lova att den är på väg – i år igen. Passa på att förbereda dig redan nu!

Vi hjälper er att kontrollera arbetsmiljön – för säkrare arbetsplatser

Att öka säkerheten inom offentlig och privat sektor är ett viktigt mål för oss. Men ännu viktigare är det såklart för dig som ska vistas på arbetsplatsen varje dag. Genom vårt samarbete med DEKRA får ni som kund en helhet: DEKRA gör mätningar och behovsanalyser – vi skapar lösningar.

Miljödeklarerad klädkollektion

Nyhet hos TOOLS! Fristads är först i världen med att redovisa och märka upp ett klädesplaggs totala inverkan på miljön – från val av material, till leverans av färdigt plagg. Läs mer om kollektionen Fristads Green här.

Tekniska säljare – med spetskunskap inom arbetsplatsutrustning

Du vet väl om att flera olika typer av tekniska säljare arbetar på TOOLS? En teknisk säljare har specialiserat sig inom ett sortimentsområde och har därför mycket hög produkt- och  lösningskompetens.

Stor Teng Tools-kampanj hela hösten

Har du drömt om en Teng Tools-vagn i åratal? Nu har du chansen! Se vår höstkampanj på massvis av Teng Tools-produkter.

Stort om Rally-SM i senaste numret av bilsportmagasin

I det senaste numret av magasinet Rally & Racing syns ett stort reportage om Rally-SM:s deltävling i Älmhult. Reportaget ger en god inblick i hur en deltävling går till och vilken publikfest det kan vara under Rally-SM, som TOOLS är stolt huvudsponsor till.

Nu finns nya filtreringsfunktioner i vår E-handel!

Under helgen den 24-27 maj har vi uppdaterat TOOLS.se genom att bland annat förbättra filtreringsfunktionen vid produktsök.

Milwaukee visade nyheter och klassiker på mässa i Dublin

Milwaukee bjöd in återförsäljare till Dublin för att visa upp både nyheter och produkter som redan har blivit klassiker. Självklart var TOOLS på plats, och vi passade på att ta med en del av upplevelsen hem till er i form av video, text och bilder!

10% av veckans vara till Rädda Barnen fram till jul

Som en julgåva från oss på TOOLS kommer 10% av försäljningen på veckans vara att gå till Rädda Barnen fram till julafton 2018.

Snart öppnar vi butik i Uppsala

Till våren öppnar vi en ny TOOLS-butik i Uppsala. Vi har redan ett flertal kunder i området, men har hittills inte haft någon butik där. Att vi nu etablerar oss på riktigt i Sveriges fjärde största stad innebär utökad service för befintliga kunder och möjligheter till nya affärer.

Skyddsmask 90 stoppas av Arbetsmiljöverket – här är den moderna ersättaren

Skyddsmask 90 får inte längre användas för andra verksamheter än inom försvaret och polis. Den uppfyller inte Arbetsmiljöverkets krav och saknar CE-märkning. Här presenterar vi ett modernt alternativ, som till exempel kan köpas genom TOOLS ramavtal med SKI.

Fluke återkallar spänningsprovare

Viktigt meddelande till dig som har köpt spänningsprovare T110, T130 eller T150 från Fluke. Fluke har hittat säkerhetsproblem med testinstrument tillverkade under en viss tid och återkallar därför dessa. Läs vidare om du har köpt någon av de här produkterna av oss.

TOOLS fortsätter som huvudsponsor för Rally-SM 2019

Efter två lyckade år som huvudsponsor för Rally-SM har TOOLS bestämt att fortsätta även 2019. Det gör vi för att många av våra kunder älskar motorsport, precis som TOOLS älskar motorsport.

Nu går vi över från plast till papper i våra leveranser

"Den som är stor och stark måste också vara snäll", sägs det. Så har vi också tänkt med leveranserna från vårat centrallager. Varje dag skickar vi ut massor av produkter från Alingsås till hela landet. Därför vill vi också göra det på ett så hållbart och miljövänligt sätt som möjligt.

Rallysäsongen 2018 är över – se årets höjdpunkter här

Vilket rallyår vi har haft 2018! Från starten i Vännäs i februari har vi haft fem kundevent till och med finalen i Linköping i september. Här sammanfattar vi året och har samlat filmer och bilder från alla deltävlingar som vi var med på.

Följ rallyfinalen inifrån TOOLS-bilen

Vill du se när föraren Tobias Johansson går för guld i sin klass? Inifrån TOOLS-bilen sänder han hela rallyfinalen live. Ta chansen att följa rallyt ur en ny vinkel!

Actionfyllt i Hässleholm under Rally-SM:s näst sista tävling

Deltävlingen i Hässleholm var helt klart den mest händelserika för de som besökte TOOLS-tältet. Vi hade besök av rallyprofiler som hade tvingats bryta tävlingen redan under fredagskvällen och inte mindre än tre bilar svängde av precis framför vårt tält för att bryta eller byta däck.

Tillverkning och bygg fortsatt överrepresenterade bland dödsolyckor

Tillverkning och bygg är tyvärr fortsatt överrepresenterade i statistiken över dödsolyckor. Det visar Arbetsmiljöverkets rapport över anmälda arbetsskador under 2017.

Kraftigt försvagad krona gör att TOOLS tvingas höja priserna

Sedan september 2017 har den svenska valutan kraftigt försvagats. Eftersom merparten av TOOLS produkter är direkt eller indirekt knutna till USD eller EURO ökar våra inköpspriser kraftigt.

Publikfest under tredje tävlingen i Rally-SM

Fint väder lockade stor publik till Rally-SM:s tredje deltävling för i år. Som stolt huvudsponsor fanns TOOLS självklart på plats i Älmhult, med tävlingar, VIP-event och framförallt – mycket kunder och personal som ville kolla på rally.

Ladda ner TOOLS-appen till telefon eller surfplatta

Nu finns TOOLS-appen även till Andriod! Letar du efter ett enklare sätt att besöka vår hemsida och e-handel i mobil eller surfplatta? Ladda hem "TOOLS Sverige" från App store eller Google play redan i dag.

Du vet väl om att vi erbjuder digitala tjänster som punchout och EDI?

Att binda samman vårt affärssystem med kundens i ett helautomatiserat EDI-flöde (Electronic Data Interchange) ger flera fördelar. Det sparar tid, ger större leveranssäkerhet och stärker samarbetet mellan oss som leverantör och er som kund.

Morgonpigg? Nu erbjuder vi över-natten-leverans

Har du behov av att hämta dina beställda produkter redan när arbetsdagen börjar? Nu kan du hämta varorna i din närmaste TOOLS-butik direkt när den öppnar på morgonen.

Perfekt vinterväder under Rallypremiären i Vännäs

Den 2-3 februari gick årets första deltävling i Rally-SM av stapeln. Här har vi samlat videor och bilder från helgen.

Nya certifieringar för kvalitets- och miljöledningssystem

Vi sätter stor vikt vid kvalitet, kundnöjdhet och hållbarhet. Därför följer vi de standarder som finns för kvalitets- och miljöledningssytem. I december uppdaterades våra certifikat enligt nya ISO-standarder.

Tävla om nyckelsats från Facom – lyssna på Rally Lives uppesittarkväll

Vad kan vara en bättre julklapp än en hylsnyckelsats från Facom? På fredag har du chansen att vinna just en sådan när TOOLS är med i Rally Lives uppesittarkväll.

TOOLS fortsätter sponsra Rally-SM

För andra året i rad kommer TOOLS att vara stolt huvudsponsor till Rally-SM under 2018. Vi kommer att finnas på plats under fem deltävlingar, med start i Vännäs den 2-3 februari.

TOOLS förare fick lära sig ecodriving – så kör du miljövänligt

Att köra miljövänligt är inte bara en vinst för miljön, utan också för plånboken. Lär dig knepen du också!

TOOLS förvärvar Knut Sehlins industrivaruhus

Sedan 2007 har TOOLS Sverige varit delägare i Knut Sehlins industrivaruhus i Örnsköldsvik. Nu har vi förvärvat resterande 70 procent och "Sehlins" blir därmed ett helägt dotterbolag till TOOLS.

Stöd Mustaschkampen – köp arbetshandskar eller en morakniv

Prostatacancer drabbar 10 000 män i Sverige varje år. Stöd forskningen genom att köpa blåa arbetshandskar eller en mustaschprydd Morakniv – fem kronor går oavkortat till Prostatacancerförbundet.

Rosa handsken – ta ställning du också

Visste du att bröstcancer är den vanligaste cancerformen hos kvinnor? Därför stödjer vi rosa bandet-kampanjen. Gör det du också med Soft touch rosa arbetshandske!

Tack för en fantastisk rallysäsong!

Under 2017 var TOOLS stolt huvudsponsor till Rally-SM. Nu vill vi tacka alla inblandade för en fantastiskt rolig rallysäsong!

Måttstocken- en 130 år gammal svensk

Måttstocken, eller tumstocken som den också kallas, är en svensk uppfinning. Karl-Hilmer Johansson Kollén konstruerade det nya verktyget år 1883 och det kom att bli en stor svensk uppfinning med global spridning.

Världsnyhet – banbrytande batterisystem från Dewalt

Föreställ dig en arbetsplats där strömkablar och högljudda generatorer nu är ett minne blott. Arbetet genomförs med en högre grad av säkerhet och effektivitet, tack vare flexibiliteten och enkelheten i den sladdlösa världen. TOOLS är stolta över att ha tagit in Dewalt i sortimentet.

Extrema åk i extrema miljöer

Exploring the Snow är det passionerade och skickliga skoterkörande gänget som producerar magiska filmer, med sina coola resor som utgångspunkt.

Skiftnyckeln - en bit svensk historia

De flesta av oss plockar fram skiftnyckeln lite då och då. Antingen på jobbet eller för att lösa små som stora utmaningar i hemmet. Johan Petter Johansson var en problemlösare och en kreatör. Skiftnyckeln var bara en av många smarta uppfinningar från Johansson.

Utfasning av gamla varningsskyltar – har du koll på de nya reglerna?

Nu är det dags att, fullt ut, följa EU:s direktiv, som innebär att varningsskyltar ska se likadana ut var än i världen du befinner dig. Skyltarna ska utformas på samma sätt som CLP-piktogrammen, en kvadrat ställd på sin spets med röd ram samt en svart symbol mot vit botten. Läs mer här.