Aktuellt från TOOLS

Här hittar du senaste nytt, tips och tricks och aktuella nyheter från TOOLS.

Regn och rusk - klä dig rätt i vinter

Nu börjar snötäcket lägga sig över landet. Oavsett väder, arbetsuppgift eller bransch så kommer det att bli en pina att gå till jobbet om du har fel kläder i olämpligt material. Ta del av våra tips kring den klassiska lager på lager-principen så att du är torr och varm i vinter

Måttstocken- en 130 år gammal svensk

Måttstocken, eller tumstocken som den också kallas, är en svensk uppfinning. Karl-Hilmer Johansson Kollén konstruerade det nya verktyget år 1883 och det kom att bli en stor svensk uppfinning med global spridning.

Användbara appar: tema arbetsmiljö

Appar kan förebygga olyckor och säkerställa att arbetsplatsen uppnår alla krav för en god arbetsmiljö. I vår serie ”Användbara appar” kommer vi att belysa handplockade appar som vi tror kan vara av intresse för just dig och dina medarbetare och som vi tror kan underlätta ditt arbete.

Fler lås för ökad säkerhet

När maskiner står under reparation eller underhåll kan det vara svårt för alla på arbetsplatsen att känna till det. Därför bör man använda sig av en säker låslösning. På så sätt kan inte strömmen slås på av misstag samtidigt som en reparation utförs. Läs mer här.

Så tar du hand om dina händer

Visste du att handen består av 55 muskler? Med så komplex struktur är det extra viktigt att du tar väl hand om dina händer eftersom de ska hålla en hel livstid.

VÄRLDSNYHET– BANBRYTANDE BATTERISYSTEM FRÅN DEWALT

Extrema åk i extrema miljöer

Exploring the Snow är det passionerade och skickliga skoterkörande gänget som producerar magiska filmer, med sina coola resor som utgångspunkt.

Skiftnyckeln - en bit svensk historia

De flesta av oss plockar fram skiftnyckeln lite då och då. Antingen på jobbet eller för att lösa små som stora utmaningar i hemmet. Johan Petter Johansson var en problemlösare och en kreatör. Skiftnyckeln var bara en av många smarta uppfinningar från Johansson.

Utfasning av gamla varningsskyltar – har du koll på de nya reglerna?

Nu är det dags att, fullt ut, följa EU:s direktiv, som innebär att varningsskyltar ska se likadana ut var än i världen du befinner dig. Skyltarna ska utformas på samma sätt som CLP-piktogrammen, en kvadrat ställd på sin spets med röd ram samt en svart symbol mot vit botten. Läs mer här.

Ny kollektion från L.Brador – för tjejer

Nu lanserar L.Brador en kollektion enbart för tjejer. Tack vare en referensgrupp av kvinnor har man kunnat ta tillvara på önskemål och inputs och skapat kläderna utifrån det.

Så får du friskare fötter

Visste du att din fot består av 26 ben, 57 leder, 108 ligament, 13 externa muskler och 19 interna? Foten är en komplex apparat som ska hålla en hel livstid, det är därför det är så viktigt att man tar hand om sina fötter.

Fallsäkra verktygen och undvik olyckor

Att råka tappa verktyg när man jobbar på hög höjd är dessvärre lätt hänt. Genom att fallsäkra dem minimerar du riskerna med fallande och borttappade verktyg, som kan ge kostsamma konsekvenser.

Teng Tools lösning gör jobbet enklare

Ordning och reda gör livet så mycket lättare – i synnerhet om du har många verktyg. Kanske har du stått där och letat i oändlighet efter en specifik avbitartång eller skiftnyckel? Spara tid och bli mer organiserad med just ”Get Organised” från Teng Tools.

Luftig kurs på russergrensa

Å pusse kameralinser er stort sett greit. Men skal grensesoldater gjøre det tjue meter over bakken ved grensa til Russland må det kurs til. Og det ble det, i regi av TOOLS.

Ny generasjon arbeidslamper – med bluetooth og USB

Kast radioen! Nå er det ikke lenger noen grunn for landets håndverkere til å drasse med seg en svær radio ute på oppdrag. Med Grundas nye arbeidslamper får du både godt lys og høyttalere med bluetooth-tilkobling og USB-uttak.

Dra blickarna till dig

HI-VIS

Arbeid i kulda øker risikoen for ulykker

Gradestokken har vist mange blå over stort sett hele landet de siste ukene. Men visste du at arbeid i kulde ikke bare kan være ubehagelig, men at det faktisk også øker risikoen for ulykker?

Eni Norge inngår avtale med TOOLS

Eni Norges aktiviteter i Barentshavet gir positive ringvirkninger for næringslivet i Hammerfest. Eni har nylig skrevet en avtale med TOOLS, en avtale som vil medføre betydelig økt aktivitet for regionen og TOOLS Hammerfest.

Hög volym till högt pris

Buller

TOOLS lanserar Europaledande handverktygsleverantören Facom

Nu lanserar TOOLS franska experten Facom på den svenska marknaden.

Ny teknologi från Milwaukee - en världsnyhet

Ny teknologi från Milwaukee - en världsnyhet

Unngå yrkesrelaterte belastningsskader – bruk pulsverktøy

For deg som bruker muttertrekker mye i løpet av arbeidsdagen, er det mange fordeler ved å velge en pulsmaskin fremfor en tradisjonell maskin.

Sieves Viper Roller - en sko för proffsen

Sieves Viper Roller

Ta säkerheten till en högre nivå

Fallskydd