Spännande nyheter från Milwaukee

Tidigare i år bjöd Milwaukee in sina europeiska återförsäljare till en konferens i Prag, Tjeckien. På agendan stod lanseringar av såväl världens första 18V 9,0 AH-batteri som den innovativa digitala lösningen ONE-KEYTM. Milwaukee visade bland annat sina produkter i olika testmiljöer där man viktade deras prestanda mot toppkonkurrenternas.

Världens första 18V 9,0 Ah-batteri

Milwaukee släpper snart världens första 18V 9,0 Ah Batteri. Batteriet ger upp till 35 % mer kraft och driftstiden blir upp till 5 gånger så lång. Det är utvecklat för kraftfulla M18 FUELTM produkter (sågar, vinkelslipar, kap-/tigersågar, borrhammare, vinkelborrmaskiner, cirkelsågar). Driftstiden kan ersätta och jämföras med den på nätdrivna verktyg. Ett stort steg för att kunna ersätta nätdrivna verktyg är det faktum att man får 5 gånger så lång driftstid (det här i jämförelse med standard Litium). Det är 2 gånger längre driftstid jämfört med Milwaukees 5,0 Ah-batteri. Med 9,0Ah-batteriet får man upp till 50 % längre driftstid jämfört med konkurrerande 36V-batterier. Batteriet är kompatibelt med alla verktyg i M18TM-serien.

 

En maskin som nu lanseras i samband med 9,0 Ah-batteriet är världens första 18V 5kg SDS-max Kombihammare. Den är upp till 10 % lättare och mindre jämfört med de ledande nätdrivna konkurrenterna på marknaden. Den är optimerad för 16-24 mm borrning med en borrkapacitet på 40mm. Det här är en kombihammare med tre fundamentala funktioner. Dess prestanda går att jämföras med de nätdrivna verktygens. Dessutom kan man konstatera att hammaren gör 2X fler hål per laddning med 18V 9,0 Ah-batteriet.

 

Den har 6,1 J slagenergi och är extra flexibel med rotationsstopp för mejsling. Maskinen är utvecklad för låga vibrationsnivåer vilket gör att den kan användas under längre tid utan att kroppen påverkas negativt. Slirkopplingen gör så att motorn skyddas om verktyget blockeras under användning, dessutom skyddas användaren. Eftersom man slipper koppla in maskinen för att få el sparar man tid och transportmöjligheten maximeras. Det vill säga att om man snabbt behöver ta sig ut till en arbetsplats, dit man måste ta sig till fots, slipper man bära med sig ett elverk, vilket sparar såväl tid som onödig ansträngning.

 

borrhammare

 

Lås upp den digitala arbetsplatsen med ONE-KEYTM

Milwaukee har även lanserat en teknologi som de kallar ONE-KEYTM. Det är marknadens första digitala plattform för arbetsplatsens verktyg och utrustning. Genom att kombinera branschledande elektronik med ett webb- och mobilbaserat program kommer ONE-KEYTM att erbjuda en optimal kontroll över samtliga verktyg. Dessutom kan varje individuellt verktyg programmeras och styras. Du laddar enkelt ner appen gratis och sedan är det bara att följa instruktionerna. Lösningen möjliggör ett omedelbart informationsutbyte mellan personal ute på arbetsplatserna och kontoret eftersom varje verktyg kan lokaliseras och man kan se vilken person som använder verktyget just då.

 

Man kan styra och justera kraften och hastigheten på de verktyg som är kompatibla med ONE-KEYTM och dessutom kan man med lätthet lägga till, organisera och kategorisera verktygen på ett och samma ställe. Det underlättar det vardagliga arbetet att ha styr på den utrustning som används. Med möjligheten att lokalisera sina verktyg minimerar risken med borttappade eller försvunna föremål. Att kunna flagga objekt som används, är saknade, skadade eller inte används ger arbetsteamet den information som behövs för att förbättra och optimera utnyttjandet av verktygen.

 

ONE-KEYTM meddelar när det börjar bli dags för serviceunderhåll enligt Milwaukees rekommendationer, du får antingen en notis i mobilen eller online. Inga serviceunderhåll går obemärkt förbi vilket optimerar verktygens användning och minskar eventuella driftstopp på arbetsplatsen. I och med ONE-KEYTM tar Milwaukee steget in i digitaliseringens värld och visst kan man tänka sig att fler och fler arbetsplatser kommer att mobiliseras och struktureras med hjälp av digitala hjälpmedel?

 

onekey

Photocred: Milwaukee

TOOLS Online - handla verktyg på internet

Bli företagskund hos TOOLS Sverige

Välj din lokala TOOLS

Välj din ort för att se öppettider, aktuella kampanjer och hitta allmän, lokal information.